Het Nederlands bruto product wordt voor het grootste deel gegenereerd door de dienstverlenende sector. Deze sector ontleent echter zijn bestaansrecht aan het kapitaal dat gegenereerd wordt door de maak-, proces-,en bio-, industrie. Indien deze industrie uit Nederland vertrekt, zal de basis van de Nederlandse economie verdwijnen. Als regionaal gebonden installatiebouwer bent u van hen afhankelijk. Voor deze industrie opererend vanaf Nederlandse bodem, wordt de internationale concurrentiepositie bemoeilijkt door kosten om hun installaties aan te passen aan de wispelturige Nederlandse en Europese regelgeving
Bouwen en aanpassen van de installaties is zeer arbeidsintensief en kostbaar, met als gevolg dat dit de afgelopen decennia meer en meer uitbesteed wordt om het betaalbaar te houden. Nu kunnen veel van deze projecten in Nederland alleen nog worden gebouwd door overheidssteun in de vorm van subsidies en belastingvoordelen. Als dit ook geen oplossing meer biedt wijkt men uit naar opkomende economieën
De bouw en onderhoudsrisico's van de installatie worden naar de installatiebouwers verlegd en concurrentie in opdrachtwerving vindt plaats op kwaliteit, bouwtijd en prijs. Nederlandse loonkosten zijn hoog en u moet deze kosten meenemen in uw prijs. Om concurrerend te blijven moeten deze verlaagd worden en dit kan alleen door de productiviteit per FTE te verhogen via automatisering.
In de procesindustrie voor food, petrochemie, chemie of energievoorziening ( gas en stoom ) maakt de productie van pijpen een groot deel uit van de bouw of verbouwing van een installatie. Om efficiëntie van de productie hiervan te vergroten wordt een groot gedeelte hiervan geprefabt. Dit is nog steeds voor het overgrote deel afhankelijk van vakmensen die nu echter saai en repetitief werk in de prefabshops moeten verrichten. Daarbij komt dat onder druk van kostenvermindering de beloning van deze vakmensen achterblijft bij de prestatie die van hen word gevraagd. Het gevolg hiervan is afnemende populariteit van het vak en een terugloop in ervaren personeel.
Mijn team en ik willen delen van de productieprocessen gaan automatiseren en de winst met u delen. De winst die door ons behaald wordt gaan wij herinvesteren in scholing voor vakmanschap. U kunt deze winst gebruiken voor een beter beloning van uw vakmensen. Dit zal de Nederlandse installatiebouwsector in zijn geheel competitiever maken, waardoor Nederland voor de maakindustrie een aantrekkelijke exportbasis blijft.
Dus niet door elkaar te beconcurreren maar door samen te werken als BV Nederland en maakkennis met elkaar te onderhouden en te verbeteren.
Automatisering van prefab maakt het mogelijk om de frequentie van kwaliteitsonderzoek op bijvoorbeeld de lassen en maatvoering verregaand te reduceren. In de huidige manier van produceren worden hierdoor de kosten per las, in bijvoorbeeld de kleine diameters tot en met 3", met 100 tot 150 % verhoogd. Daardoor is NDO een zeer grote kostenpost voor lassen in hoogwaardige leidingen, waar tussen 10 en 100% van de lassen onderzocht wordt. Maar ook in leidingen die volgens PED minder of geen onderzoek nodig hebben, zal de geautomatiseerde productie een grote impact hebben op de kwaliteit en duurzaamheid van de leidingen. In huidige werkplaatsen is de kwaliteit van het fitten en lassen ondergeschikt aan productiviteit, dit leidt vaak tot slechte maatvoering, scheeftstand van het leidingwerk of versneld doorroesten van leidingen waar de laspenetratie niet of niet volledig is. Dit moet dan later op klantlocatie verbeterd worden. ADEP kan dezelfde leiding leveren met 100% kwaliteit en ook nog sneller en goedkoper dan als het conventioneel zou gebeuren.
Automatisering van prefab zorgt ervoor dat vakmensen ingezet kunnen worden in de eindmontage, daar waar hun vakmanschap nog steeds volledig tot zijn recht komt. Het zorgt voor continuïteit en kortere leveringstijden aangezien machines niet ziek of moe kunnen worden en 24uur per dag kunnen werken. De korte levertijden geven u meer tijd in de voorbereiding, er kan gewacht worden totdat de maatvoering gecontroleerd en een zekerheid is bij voorbeeld totdat de te verbinden onderdelen van de installatie op hun plek staan.
ADEP kan door centralisatie van de prefabproductie en de gebruikte technieken in de automatisering de energiefootprint van het product beduidend verlagen en dat is goed voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is recycling van argon voor het lasproces, normaliter verdwijnt dit met het lassen in de omgevingslucht en moet het ten koste van veel energie uit de atmosfeer gehaald en aangeleverd worden. Centralisatie van productie levert ook een groot voordeel op voor de inkoop van halffabricaten. Kortom, uw voordeel; meer flexibiliteit, kortere doorlooptijden en lagere kosten voor de productie van prefab, Meer tijd en geld voor engineering en eindmontage, beloning van vakmensen, kortom: meer marge.
Mijn naam is Mike Sou; het is tijd om het anders te doen.